Van Ameyde versterkt met overname positie in Verenigd Koninkrijk

Van Ameyde breidt uit naar Verenigd Koninkrijk

Schaderegelaar Van Ameyde neemt het Britse McAusland Turner Marine Surveyors & Consultants over. Deze acquisitie past binnen de strategie van Van Ameyde om haar schade-expertisediensten in de Engelse transportschademarkt te versterken.

Grootste transportverzekeringsmarkt
McAusland Turner is een groeiend transportschade-expertise- en consultancybureau dat onafhankelijk optreedt namens verzekeraars, P&I Clubs en de transportbranche in het algemeen. De markten van Van Ameyde en McAusland Turner zijn volledig aanvullend. Bob de Bruijn, lid van de Raad van Bestuur van Van Ameyde, zegt: “De acquisitie past binnen de strategie van Van Ameyde om het netwerk van complexe en zakelijke schade-expertise te vergroten. Aangezien het Verenigd Koninkrijk de grootste transportverzekeringsmarkt is, is uitbreiding van ons transportschadenetwerk naar dit land essentieel.”

Met kantoren in grote havens in het Verenigd Koninkrijk zorgt McAusland Turner voor de gewenste sterke vertegenwoordiging in de transportschademarkt. Daarmee vult het bedrijf ook de bestaande non-marine schade-expertisediensten van Woodgate & Clark voor de zakelijke markt in het Verenigd Koninkrijk aan.

Aandelenoverdracht
De overname vindt plaats door middel van een aandelenoverdracht. Er zijn geen gevolgen voor het personeel of het management. “Dankzij onze gezamenlijke visie om de transportverzekeringsmarkt te voorzien van hoge kwaliteit dienstverlening, kunnen wij juist groeien en de werkgelegenheid garanderen,” aldus Albert Weatherill, Managing Director van McAusland Turner. Het bedrijf zet de werkzaamheden voort vanuit de bestaande kantoren in Hull, Grimsby, Newcastle, Bristol en Ipswich. Bovendien wordt er binnenkort een kantoor in de City van Londen geopend.

Met Van Ameyde krijgen McAusland Turner en haar klanten toegang tot het netwerk van transportschade-expertisebureaus van Van Ameyde in Europa. Dit netwerk bestaat momenteel uit Nederland, België, Zweden, Denemarken, Finland, de Baltische staten, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland. Van Ameyde zal het bedrijf bovendien steunen in haar groeiplannen en IT-ondersteuning verlenen.

Bron: Van Ameyde

GEEN REACTIES