Vakjury kiest finalisten CFP financieel planner van het jaar 2023

Vakjury kiest finalisten CFP financieel planner van het jaar 2023

Ron Daniëls (Op Heij Verzekeringsgroep – Weert), Tom Oude Avenhuis (Holofin – Almelo) en Jeroen Zuurveld (Financial Decision Coach – Zandvoort) zijn de finalisten voor de Verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2023. De vakjury heeft hen gekozen uit tien genomineerden naar aanleiding van de beoordeling van een klantinventarisatiegesprek.

Voor de jaarlijkse verkiezing hadden zich in mei ruim 120 Certified Financial Planners aangemeld. Op basis van een online-kennistoets zijn hier de tien beste deelnemers uit geselecteerd. Deze tien genomineerden voerden in juni een online-inventarisatiegesprek met een acteur in de rol van klant.

Optimaal gespreksklimaat

Daarbij waren twee assessoren aanwezig. Bij de beoordeling lette de jury onder andere op het creëren van een optimaal gespreksklimaat, ruimte geven aan de klant en het in kaart brengen en prioriteren van wensen en doelstellingen.

Conny Weber, bestuurslid Stichting Certificering Financieel Planners en juryvoorzitter: “Het was dit jaar (wederom) een moeilijke keuze. De 10 genomineerden hebben laten zien dat ze niet alleen goede kennis hadden, maar ook vaardig waren. Ron Daniëls, Tom Oude Avenhuis en Jeroen Zuurveld wisten in de tweede ronde (het inventarisatiegesprek) op een hele goede manier de kenniskant van ons vak te verbinden met de menskant die (uiteraard) zeker zo belangrijk is. De klant stond in hun gesprekken écht centraal. De jury wenst de finalisten veel succes met het vervolg van het verkiezingstraject.”

Financieel plan

Eind september is de derde ronde. Dan werken de drie finalisten op basis van het inventarisatiegesprek in ronde 2 een financieel plan uit en presenteren dat aan de klant. In ronde 4 zijn de collega-FFP-leden vervolgens aan de beurt. Zij mogen dan hun stem uitbrengen op één van de finalisten.

Het oordeel van de jury en de uitkomst van de ledenstemming worden samengevoegd, waarbij het jury-oordeel voor 2/3e meeweegt en de ledenstemming voor 1/3e. De bekendmaking van de nieuwe CFP Financieel Planner van het Jaar, tevens opvolger van de huidige, Paulien Koopman, vindt plaats op 9 november 2022.

Bron: FFP

GEEN REACTIES