UWV verlengt gratis berekening ERD ZW dagloon

Eigenrisicodragers voor de Ziektewet kunnen nog tot 1 november 2013 het dagloon gratis laten berekenen door UWV.

De gratis dagloonberekening was eerst alleen mogelijk van 1 juni tot 1 september. Deze periode is nu met 2 maanden verlengd. UWV berekent het dagloon gratis omdat eigenrisicodragers weinig tijd hadden om zich voor te bereiden op de nieuwe regels over de berekening van het dagloon. Deze regels gingen in op 1 juni 2013 en zijn het gevolg van het nieuwe dagloonbesluit.

De dagloonberekening kan aangevraagd worden met het formulier Beoordeling hoogte Ziektewet-uitkering ERD. Het berekenen is alleen gratis als het gaat om daglonen die volgens de nieuwe regels berekend moeten worden. Anders zijn er wel kosten aan verbonden. Het nieuwe dagloonbesluit houdt in dat UWV het dagloon vaststelt met gegevens uit de Polisadministratie. De uitkeringsinstelling hoeft dan geen gegevens meer aan de werkgever te vragen.

Het dagloon is de basis voor de berekening van een uitkering. Eigenrisicodragers voor de Ziektewet moeten het dagloon zelf berekenen of laten berekenen door UWV. Meer informatie over eigen risico dragen voor de Ziektewet op de website van UWV.

GEEN REACTIES