Unigarant lanceert cyberdekking en -advies

Unigarant lanceert cyberdekking en -advies
© Mohamed Hassan, Pixabay

Klanten van Unigarant en ANWB kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van een aanvullende Cyberdekking en -helpdesk op hun woonverzekering. Daarnaast wordt een Cyber-APK gelanceerd. Met de aanvullende dekking wil de verzekeraar niet alleen inzetten op hulp bij schade door cyberincidenten maar ook op preventie en educatie.

De Cyberdekking is een aanvullende dekking op de inboedelverzekering van ANWB en Unigarant en verzekert alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen. Het gaat om een wereldwijde dekking voor online identiteitsfraude, dataherstel en de kosten die ontstaan om deze problemen op te lossen. De Cyberdekking kost € 2,- per maand. Per gebeurtenis is de maximale vergoeding € 2.000,-.

Klanten met de Cyberdekking krijgen bovendien toegang tot de Cyberhelpdesk: een telefonische hulplijn voor vragen over digitale veiligheid of verdachte incidenten. Experts van Cyberwacht, een onderdeel van Nationale Nederlanden, helpen klanten bij vragen en kijken zo nodig op afstand mee.

Daarnaast kunnen klanten hun digitale veiligheid laten toetsen via een zogeheten Cyber-APK uitgevoerd door een IT-student van Studentaanhuis. Er worden vijftien punten getoetst, waaronder software-updates, wachtwoordgebruik, de instellingen en een juiste back-up. De student sluit de check af met een persoonlijk cyber-veiligheidsadvies. De Cyber-APK wordt niet aangeboden via het intermediaire kanaal en is alleen los af te nemen via de ANWB, ook voor klanten zonder inboedelverzekering. Kosten zijn € 54,95.

Bron: Unigarant

GEEN REACTIES