Uniform schadeoverzicht scooter- en brommerpolissen komt eraan

© Vesela Vaclavikova, Unsplash

Het Verbond van Verzekeraars ontwikkelt samen met de leden een uniform overzicht van de schadehistorie van scooter- en bromfietsverzekeringen. Directeur Richard Weurding zei dit afgelopen maandag in het tv-programma Radar.

Het consumentenprogramma besteedde aandacht aan de schadevrije jaren bij scooter- en bromfietsverzekeringen. Eigenaren van een scooter of brommer lopen kans hun schadevrije jaren te verliezen als ze overstappen naar een andere verzekeraar. Bij de ene verzekeraar bouwt iemand namelijk wel schadevrije jaren op en bij de andere wordt dit niet bijgehouden, of niet afgegeven.

Achmea-labels Interpolis en Centraal Beheer, die in de uitzending werden genoemd, trekken het boetekleed aan: “Op verzoek geven we inzicht in de schadehistorie over de laatste 5 jaren van de verzekering. We begrijpen dat meneer/mevrouw hierom heeft verzocht, maar dit niet van ons heeft ontvangen. Dat had niet mogen gebeuren en dit betreuren we”, aldus Centraal Beheer in een reactie.

Het uniforme overzicht voor brommer- en scooterverzekeringen is naar verwachting begin 2021 klaar. Daarna moet het nog geïmplementeerd worden bij de verzekeraars. Of de nieuwe verzekeraar een bonus/malus-ladder hanteert om premiekorting te geven als een verzekerde schadevrije jaren heeft opgebouwd, is en blijft aan de verzekeraar.

Bron: Verbond van Verzekeraars

GEEN REACTIES