Uitstel invoering MiFID II

De Europese Commissie heeft besloten de invoering van MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) met een jaar uit te stellen naar 3 januari 2018.

De Commissie stelt een integraal uitstel van MiFID II voor. Dit in tegenstelling tot eerdere veronderstellingen waarbij het alleen over uitstel ging voor alleen die onderdelen die IT-gerelateerd zijn. De Raad en het Europees Parlement moeten nog instemmen met het besluit van de Commissie.

De AFM is voorstander van uitstel om marktpartijen genoeg tijd te geven voor de implementatie van de omvangrijke hoeveelheid regels, samengevoegd onder MiFID II. Deze regels vergen onder meer veel investeringen in nieuwe data-applicaties. Het is daarvoor nodig dat de AFM samen met de sector de technische uitwerking van de regels verder vormgeeft en dat er genoeg tijd is voor het testen van nieuwe applicaties.

MiFID II is een herziening van de in 2007 ingevoerde Europese richtlijn MiFID en de introductie van de verordening MiFIR. Het doel van MiFID II is het efficiënter en transparanter maken van de Europese financiële markten en het vergroten van de bescherming van beleggers. MiFID II wijzigt bepaalde regelgeving voor beleggersondernemingen en handelsplatformen.

(Bron: AFM)

GEEN REACTIES