TVM: meld je aan voor massaclaim tegen truckkartel

© TVM

Transportverzekeraar TVM roept verzekerden op om zich aan te melden bij de massaclaim tegen het truckkartel dat bestond uit DAF, Volvo/Renault, MAN, Daimler, Iveco en Scania.

De karteldeelnemers profiteerden jarenlang van verboden prijsafspraken en kregen daarvoor twee jaar geleden al een boete van ruim 3,7 miljard euro van de Europese Commissie. In Nederland gaat het om circa 240.000 verkochte vrachtwagens, waardoor de totale schade wordt geschat op 1,2 miljard euro aan teveel betaalde bedragen. Het gaat hier om ‘medium’ en ‘heavy’ trucks vanaf zes ton tmm. De vrachtwagens moeten in de periode tussen 1997 en 2011 zijn gekocht.

In Nederland heeft TVM verzekeringen de krachten gebundeld met TLN en advocatenkantoor Hausfeld & Co om een collectieve claim tegen de fabrikanten voor te bereiden. Deelname aan de claim is laagdrempelig. Klanten krijgen daarbij desgewenst de nodige ondersteuning bij het aanleveren van de bewijsvoering. Het kan hen uiteindelijk een financieel voordeel van duizenden euro’s opleveren. Inmiddels liggen er dagvaardingen klaar namens de klanten die hun registratie reeds hebben afgerond en de vereiste onderbouwende stukken hebben aangeleverd. Hoewel het initiatief tot de claim derhalve al een tijd geleden is gestart, kan aanmelden nog steeds.

Klanten van TVM kunnen zich nog registreren via www.nltruckkartel.nl of ze kunnen rechtstreeks contact opnemen met TVM.

 

GEEN REACTIES