Tubantia: Ontduiker provisieverbod is Florentis

Ontduiker provisieverbod is Florentis

Florentis Uitvaartverzekeringen uit Enschede is volgens Dagblad Tubantia de verzekeraar die betrokken is bij de ontduiking van provisieregels door ABF Adviesgroep en Edwin Loohuis uit Oldenzaal. Dit meldt Tubantia na onderzoek.

Florentis Uitvaartverzekeringen is eigendom van Florentis Holding BV, dat op zijn beurt weer eigendom is Uitvaartverzekering Twenthe BV.

De zaak draaide om de verkoop van uitvaartverzekeringen, waarvoor provisie verboden is. Assurantiekantoor ABF heeft geprobeerd het provisieverbod te omzeilen door vier werknemers van ABF op de loonlijst van Florentis te plaatsen. De verzekeraar heeft een jaar lang de salariskosten van deze werknemers voldaan. Loohuis, zelf werd ook betaald door de verzekeraar. Het klantenbestand werd voor €1 verkocht aan dezelfde verzekeraar. De klanten wisten van niets.

De AFM meldde dat het zowel ABF als Loohuis heeft beboet, maar wie de verzekeraar was, bleef in het midden. De AFM kon ook nog niet zeggen of er strafmaatregelen tegen de verzekeraar zouden volgen. Dat heeft volgens AFM te maken met te maken met gescheiden trajecten van onderzoek.

Bron: Tubantia

GEEN REACTIES