Ton-plussers kiezen voor vrijwillig pensioensparen

© focus orange

Werknemers die meer dan € 100.000 verdienen, kiezen voor het overgrote deel voor het zogeheten ‘netto pensioen sparen’ in plaats van extra salaris.

Onderzoek
Dat blijkt uit onderzoek van salarisadviseur Focus Orange onder een aantal grote Nederlandse ondernemingen. Driekwart van deze bedrijven biedt zijn ‘ton-plussers’ de mogelijkheid voor netto pensioen sparen, meestal via het ‘eigen’ pensioenfonds. Hoewel de regeling vrijwillig is, kiest meer dan 80% van de werknemers voor deze optie, waar die wordt aangeboden. De rest kiest voor extra cash.

Contant
Bij het andere kwart van de bedrijven wordt het ‘voormalige premiebedrag’ sowieso contant uitbetaald. Werknemers kunnen dit consumeren of gebruiken voor een individuele pensioenregeling.

Regeling
Netto pensioen sparen is ontstaan na het schrappen van het fiscaal vriendelijk opbouwen van pensioen boven een salaris van €100.000. In totaal gaat het volgens Focus Orange om ongeveer 200.000 werknemers. Bij de nieuwe regeling vallen zowel premiestorting als pensioenuitkering onder de hoogste belastingschijf.

Bron: Het Financieele Dagblad

GEEN REACTIES