TAF introduceert woonlastenverzekering voor zelfstandigen

TAF introduceert woonlastenverzekering voor zelfstandigen
© Ricarda Mölck, Pixabay

TAF introduceert de Maandlastbeschermer Zelfstandige. Dit is naar eigen zeggen de eerste woonlastenverzekering die door hypotheekadviseurs aan ondernemers kan worden geadviseerd. De polis biedt ondernemers de zekerheid dat zij hun woonlasten kunnen blijven betalen bij arbeidsongeschiktheid.

Volgens CBS-cijfers hebben vier op de tien zelfstandig ondernemers zonder personeel geen enkele voorziening getroffen voor ziekte en arbeidsongeschiktheid. Ze hebben geen verzekering, maar ook geen spaargeld of beleggingen achter de hand. En uit cijfers van HDN over 2021 blijkt dat hypotheekadviseurs gemiddeld bij 13 procent van de hypotheekaanvragen een ondernemer aan tafel hebben.

De TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige keert al vanaf drie maanden arbeidsongeschiktheid een maandelijks bedrag uit waarmee de belangrijkste woonlasten kunnen worden doorbetaald. Van de kosten voor hypotheekrente en -aflossing, gas, water en licht en verzekeringen voor opstal, inboedel en overlijden kan tot 125 procent netto worden verzekerd.

De ondernemer bepaalt zelf hoelang de uitkering bij arbeidsongeschiktheid duurt. De TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige kan nu al door de hypotheekadviseur rechtstreeks worden aangevraagd bij TAF. Binnenkort is de verzekering ook beschikbaar via de diverse hypotheekadviespakketten.

Bron: TAF

GEEN REACTIES