Spaarrente.nl adviseert een buitenlandse spaarbank te kiezen

Spaarrente.nl adviseert een buitenlandse spaarbank te kiezen
© Pixabay

Sparen levert steeds minder op en door de inflatie, die de laatste maanden in Nederland ruim boven de 1 procent ligt, kost sparen zelfs geld. Wie beleggen te riskant vindt, kan wellicht een deposito overwegen op een buitenlandse bank, adviseert rentevergelijkingssite Spaarrente.nl. De Estse Bigbank, BNI uit Portugal en het Italiaanse Imprebanca bieden de hoogste depositorentes, momenteel 1,2 procent. De laatste twee kan men in Nederland afsluiten via het Duitse spaarplatform Savedo. Aangezien deze banken alle drie onder een Europees garantiestelsel vallen, is het spaargeld, net als in Nederland tot 100.000 euro gegarandeerd.

Spaarders met een rekening op een Nederlandse bank kunnen vanaf aanstaande zaterdag nog maximaal 0,5 procent rente op hun spaarrekening ontvangen. De bank Knab verlaagt per 1 juli namelijk de spaarrente op haar vrij opneembare spaarrekening van 0,55 naar 0,5 procent. Dat is vanaf zaterdag de hoogste rente, die overigens ook geboden wordt door MoneYou, Argenta en Anadolubank, aldus Spaarrente.nl.

Met deze renteverlaging is de hoogste rente op een spaarrekening nu officieel al 0,2 procentpunt lager dan aan het begin van dit jaar. “Ondanks dat Triodos Bank, die structureel de laagste rente biedt, haar rente eerder dit jaar verlaagde van 0,1 naar 0 procent, komen de hoogste en de laagste rente dus steeds dichter bij elkaar te liggen”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit.

Bron: Spaarrente.nl

GEEN REACTIES