Söderberg & Partners voegt EMS toe aan netwerk

Söderberg & Partners gaat partnerschap aan met Van Campen & Dijkstra

Fintech-specialist Söderberg & Partners neemt een aanmerkelijk belang in het in Almere gevestigde EMS Nederland B.V.. Voor het Zweedse bedrijf is dit een nieuwe stap in zijn strategie om zichzelf te onderscheiden als innovator op de Nederlandse verzekeringsmarkt.

EMS biedt haar klanten een efficiënte en volledig geautomatiseerde afhandeling van verzekeringsschadeclaims. De kern van het aanbod is de EMS Claimsengine®, een cloud based oplossing om op efficiënte en klantvriendelijke wijze bulkschades af te wikkelen. Claimsensigne kan worden gekoppeld aan bestaande systemen van verzekeraars, makelaars en volmachtkantoren. De verzekerde kan zelf op elk moment de schademelding doen. De EMS Claimsengine® toetst vervolgens de dekkingsvraag op basis van de polisvoorwaarden van de verzekerde en bepaalt aan de hand van algoritmes en kunstmatige intelligentie de schadehoogte. Na enkele minuten krijgt de eindklant bericht van de hoogte van de schade-uitkering. Tevens wordt meteen het polis-administratiesysteem bijgewerkt. Met dit proces moet de gebruikerservaring voor de verzekerde geoptimaliseerd worden en kunnen tegelijkertijd schadebehandelaars zich richten op schades die meer persoonlijke aandacht verdienen.

Söderberg en Partners zoekt al langere tijd samenwerking met bedrijven die persoonlijk advies combineren met geavanceerde technologie. Deze zomer voegde het Zweedse bedrijf Wil Stoop Assurantiën, De Waerdse Assuradeuren en Conceptbenefits aan het eigen netwerk toe. Begin dit jaar werd het aandeelhouder bij verzekeringsmakelaar Kröller-Boom. Söderberg & Partners is in Scandinavië marktleider op het gebied van pensioenadvies en verzekeringsdiensten voor bedrijven en werknemers via softwareplatforms, met een omzet van ruim EUR 400 miljoen.

Bron: Söderberg & Partners

GEEN REACTIES