Söderberg & Partners versterkt Centraal Volmachtbedrijf

Söderberg & Partners versterkt Centraal Volmachtbedrijf

Söderberg & Partners, marktleider in Scandinavië op het gebied van pensioenadvies en zakelijke verzekeringen, gaat een partnership aan met Centraal Volmachtbedrijf (CVB).

Het partnership met Söderberg & Partners maakt het voor de oprichters van CVB mogelijk een nieuw bedrijf te lanceren: VLH Participations. Doel van dit bedrijf is co-volmachten nieuwe kansen en investeringsoplossingen te bieden met het behoud van hun onafhankelijkheid en identiteit als bevoegde agenten.

Marcel van Loon, eigenaar van Van Loon, en Patrick Heuts, mede-eigenaar van zekerheuts, zijn samen met Huub Scharenborg en Patrick van der Fluit de partners binnen het CVB-netwerk. Allen zien een perfecte match tussen Söderberg & Partners en CVB. “De combinatie van onze kennis, oplossingen en marktpositie met de ervaring en financiële slagkracht van Söderberg & Partners stelt ons in staat om CVB’s groeiplannen uit te breiden, ontwikkelingen te versnellen en ons model te versterken. Het enige doel van CVB is het bieden van ondersteuning richting de co-volmachten bij zaken die de kern van hun bedrijfsvoering raken. Om continu te kunnen ontwikkelen op deze gebieden én om te kunnen investeren in automatisering en datatechnologie zijn er twee zaken essentieel: kapitaal en kennis. Beide hebben wij gevonden in onze nieuwe partner. Door deze samenwerking kunnen wij de langetermijngroei en kwaliteit voor onze huidige en potentiële co-volmachten garanderen”, vertelt Patrick Heuts.

Consoliderende markt
‍Marcel van Loon licht toe: “Onze sector bevindt zich in een consoliderende markt. We horen regelmatig van volmachtbedrijven die benaderd zijn door investeerders, dat ze graag een belang willen verkopen, omdat ze meer financiële zekerheid willen. Maar ze willen niet hun hele bedrijf kwijt. Sterker nog, ze willen een relevant aandeel in het bedrijf behouden. Bij deze partijen kan VLH Participations, door het kopen van een (minderheids-)belang, financiële zekerheid bieden, mét behoud van hun eigen bedrijf en identiteit. Uiteraard in combinatie met de directe aansluiting bij het CVB. Wij bieden met VLH Participations co-volmachten dus de voordelen van de samenwerking in het CVB en additioneel kapitaalverschaffing voor de groeiambities. Een win-winsituatie.”

Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Netherlands, ziet een groeipotentieel in het co-volmachtmodel van het CVB: “Het innovatieve en schaalbare co-volmachtmodel, dat CVB in 2017 introduceerde, heeft zich bewezen tot een succes. 23 co-volmachten, die samen EUR 130 miljoen volmacht premie omzetten, hebben zich al aangesloten. We zien op dit moment een groeiende vraag voor de oplossing die CVB biedt.”

CVB blijft verdergaan als bundeling van volmachtbedrijven. De organisatie behoudt dezelfde directie (Heuts, Van Loon) en management (Johan van Gaalen, Martin van Ginkel en Esther Langeveld). Söderberg & Partners heeft door de nieuwe samenwerking tevens een beperkt minderheidsbelang verworven in de ondernemingen van Van Loon, Heuts, Van der Fluit en Scharenborg.

Bron: Söderberg & Partners

GEEN REACTIES