Sneller ORV voor chronisch zieke door combi Reaal en ICZ

Kifid: Commissie van Beroep kan consument geen terugbetalingsverplichting opleggen

Verzekeraar Reaal en intermediair ICZ zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan op het gebied van Overlijdensrisicoverzekeringen (ORV’s) voor mensen die een ziekte hebben gehad, of mensen die chronisch ziek zijn. Doel is de grote groep chronisch zieken snel toegang te bieden tot een goed passende ORV, waarmee het voor hen mogelijk moet worden om toch een hypotheek te krijgen.

5,3 miljoen chronisch zieken 
Nederland telt 5,3 miljoen mensen met een chronische ziekte, denk o.a. aan diabetes, obesitas, epilepsie, MS, HIV, nier-, lever- en longaandoeningen, hart- en vaatziekten, de ziekte van Crohn. Ook mensen die kanker hebben gehad en genezen zijn verklaard, worden onder deze “categorie” geschaard. Voor mensen die een ziekte hebben gehad, of mensen die chronisch ziek zijn, kan het erg lastig zijn om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. In veel gevallen worden ze geconfronteerd met een forse premieopslag of een afwijzing.

Ernst Arens en Maarten Godijn, eigenaren en oprichters van ICZ: “Van alle mensen die zijn afgewezen, krijgt ICZ 97% alsnog verzekerd. Door onze samenwerking met Reaal weten we de snelste acceptatie met de beste premie te realiseren.”

Michael Martinho, Key Accountmanager bij Reaal: “Normaal gesproken vragen we zelf de medische gegevens op bij de betrokken instanties, ICZ heeft dat voorwerk al gedaan. Het scheelt voor ons dus administratieve handelingen, waardoor we direct de medische stukken in kunnen duiken. Onze medische expertise zorgt vervolgens voor een hoge acceptatiegraad. Door dit gestroomlijnde proces wordt het acceptatieproces en daarmee de onzekerheid van de klant tot een minimum beperkt.”

Bron: Reaal, ICZ

 

GEEN REACTIES