Sibbing overgenomen door Ecclesia Gruppe

De Duitse verzekeringsmakelaar Ecclesia Gruppe heeft zijn positie op de Nederlandse markt versterkt met een meerderheidsbelang in de Sibbing Adviesgroep, gevestigd in Veenendaal. Vanaf 12 november is Sibbing onderdeel van Ecclesia Nederland. Daartoe behoren ook Concordia de Keizer, EBC Nederland, Veerhaven Assuradeuren, Gebr. Sluyter en Finance & Insurance. De groep heeft circa 350 medewerkers.

Sibbing, opgericht in 1977, is volmachtkantoor en adviesbureau voor de (para)medische sector, en is voornamelijk actief voor ambulante beroepen zoals huisartsen, tandartsen en verloskundigen. De Ecclesia Gruppe is op dit gebied naar eigen zeggen al decennia lang marktleider in Duitsland en Oostenrijk. De nieuwe overname volgt de strategie van de Ecclesia Gruppe om klanten te kunnen bedienen in alle submarkten. Voor Jochen Körner, Managing Director, is de overname “een logische stap voorwaarts”.

Met de Ecclesia Gruppe heeft Sibbing een sterke partner gevonden, zegt vennoot Theo Kruse. “Wij zijn ervan overtuigd dat de overname onze bedrijf verder zal helpen. Als de grootste Duitse verzekeringsmakelaar voor de zorgsector kent de Ecclesia Gruppe de speciale behoeften van deze klanten zeer goed; tegelijkertijd respecteren ze de identiteit van de Sibbing Adviesgroep.” Alle beherende vennoten hebben zich gecommitteerd om de komende jaren bij het bedrijf te blijven.

Bron: Ecclesia Gruppe

GEEN REACTIES