Scildon wil met fototentoonstelling pensioenbewustzijn vergroten

Scildon wil met fototentoonstelling pensioenbewustzijn vergroten
© O.M.C. Works

Levensverzekeringsmaatschappij Scildon wil het pensioenbewustzijn onder Nederlanders vergroten. Zij doet dit met een mobiele fototentoonstelling waarvan dinsdag de aftrap plaatsvond in Rotterdam.

De tentoonstelling met de titel Pensioenportretten geeft een beeld van zeven Nederlanders in zeven verschillende levensfases, van 27 tot 87 jaar. Pensioenportretten vertelt hun verhalen: hoe mensen hun werkzame leven begonnen zijn, waar ze naar uitkijken en hoe het is om met pensioen te zijn.

Grotere eigen verantwoordelijkheid
“Door een reeks van politieke maatregelen dragen consumenten een veel grotere eigen verantwoordelijkheid voor hun pensioen, dan in het verleden. We zien dat bij zelfstandigen en onder jongeren het pensioenbewustzijn gering is. Dat geeft risico’s voor de toekomst. Met Pensioenportretten hopen wij op een nieuwe manier mensen te attenderen en stimuleren over hun eigen pensioensituatie na te denken”, zegt Michel van Dam, commercieel directeur van levensverzekeringsmaatschappij Scildon.

De expositie is mobiel en wordt getoond in verschillende steden. Dinsdag was de officiële opening op het Schouwburgplein in Rotterdam. Hier hangen de foto’s t/m 31 mei.

Scildon is partner van Findinet

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES