Scildon introduceert Hypotheek ORV

Scildon introduceert Hypotheek ORV
© Pixabay

Levensverzekeringsmaatschappij Scildon introduceert de Hypotheek ORV, een overlijdensrisicoverzekering die al tijdens het hypotheekadviesgesprek kan worden afgesloten. Scildon raadt financieel adviseurs aan bij het hypotheektraject extra aandacht te besteden aan het overlijdensrisico om claims te voorkomen.

Omdat in veel delen van Nederland de vraag naar koopwoningen groter is dan het aanbod, worden steeds meer woningen boven de vraagprijs verkocht. Snelheid van handelen is cruciaal. Hierdoor vinden steeds meer transacties plaats zonder dat de koper een financieringsvoorbehoud bedingt. Ook zijn de gevolgen van overlijden vaak niet verzekerd.

Overlijdensrisico onderschat
“De ervaring leert dat consumenten die bezig zijn met de aankoop van hun woning zelden oog hebben voor het overlijdensrisico”, aldus Michel Van Dam, commercieel directeur van Scildon. “Het gaat daarbij om het risico van overlijden tijdens of kort na het aangaan van de koopovereenkomst. Juist omdat iedereen in het vak ervaart dat consumenten geen oog hebben voor dit risico, is de overlijdensrisicoverzekering een echt adviesproduct”.

Met de Hypotheek ORV kan een financieel adviseur nog tijdens het adviesgesprek een overlijdensrisicoverzekering voor de consument tot stand kan brengen. Het gaat dan niet om een voorlopige dekking maar om een direct ingaand contract. Alle gebeurtenissen die na het adviesgesprek zouden kunnen plaatsvinden, hebben dan geen invloed meer op de vraag of de klant nog een overlijdensrisicoverzekering kan afsluiten, aldus Scildon.

Van Dam: “Voor de klant ontstaat hiermee de mogelijkheid om op eenvoudige wijze en tegen lage kosten snel financiële zekerheid te krijgen. Indien een adviseur de klant tijdens het adviesgesprek niet attendeert op het belang van een verzekering, zal bij voortijdig overlijden de vraag op tafel komen waarom de adviseur niet tijdens het adviesgesprek de klant heeft gewezen op de mogelijkheid om dit risico af te dekken. Wij raden adviseurs daarom aan om tijdens het adviesgesprek nadrukkelijk het overlijdensrisico aan de orde te blijven stellen”.

Bron: Scildon

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES