Schade na ‘schone’ autokraak

Verzekeraars worstelen met een nieuwe vorm van auto-inbraak. Dieven weten steeds vaker in te breken zonder een spoor van schade achter te laten. Verzekeraars keren de schade meestal niet uit.

Dit schrijft het AD vandaag. "Het is gebruikelijk slechts bij braakschade te vergoeden. Hoe weten we dat je niet zelf vergeten bent je auto op slot te doen?", laat het Verbond van Verzekeraars weten.

"Het Verbond geeft toe dat het beleid achterloopt bij de technische ontwikkelingen binnen het dievengilde", meldt het AD, "vooral omdat een ´schone inbraak´ in huizen sinds kort wel wordt vergoed.

Het Verbond nuanceert deze door het AD geciteerde uitspraak: "Er zijn verzekeringsmaatschappijen die deze vorm van schade na onzichtbare inbraak wel dekken. Er zijn echter ook maatschappijen die diefstal zonder braakschade uitsluiten in de polisvoorwaarden en per geval beoordelen of ze de schade vergoeden. Het kan dus zo zijn dat de ene verzekeringsmaatschappij deze schade wel dekt en een andere niet."Het volledige statement van het Verbond

"Het kan dus zo zijn", aldus het Verbond in haat statement, "dat de ene verzekeringsmaatschappij deze schade wel dekt en een andere niet. Het advies aan consumenten is dan ook om goed de polisvoorwaarden hierop na te lezen of advies in te winnen bij een tussenpersoon of verzekeraar. Ons advies aan consumenten bij het afsluiten van een verzekering is: bedenk goed welke risico&acutes je wilt verzekeren en kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar lees goed de polisvoorwaarden. Er kan namelijk sprake zijn van verschillende dekkingen bij maatschappijen."

GEEN REACTIES