Roker betaalt meteen niet-rokerstarief bij ORV van Scildon

Roker betaalt meteen niet-rokerstarief bij ORV van Scildon
© Cherylholt, Pixabay

Rokers die bij verzekeringsmaatschappij Scildon een Lifestyle overlijdensrisicoverzekering afsluiten en voornemens zijn om te stoppen, betalen direct hetzelfde tarief als niet-rokers.

Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste verzekeraar die het niet-rokerstarief meteen aanbiedt aan rokers. Hiermee is in 2021 een pilot gestart, die nu wordt voortgezet. In het algemeen betalen consumenten pas een verlaagd tarief als zij twee jaar onafgebroken gestopt zijn.

Voorwaarde is wel dat de nieuwe polishouder binnen negen maanden daadwerkelijk niet meer rookt. Na die periode vraagt Scildon om een verklaring of de klant daadwerkelijk gestopt is. Is dit niet het geval, dan betaalt de klant vanaf dat moment het hogere rokerstarief.

Om de rokers een steun in de rug te geven, werkt Scildon samen met coaches van WeQuit, specialist in behandeling van rookverslaving en gedragsverandering. Dit bedrijf biedt een programma op basis van cognitieve gedragstherapie. Het slagingspercentage is 94% en wordt vergoed door bijna alle zorgverzekeraars, aldus WeQuit.

Bron: Scildon

GEEN REACTIES