Risico’s schoolkamp: verzekeren of niet?

Wanneer is een schoolkampverzekering nodig en wanneer niet? Die vraag staat centraal in het gratis lespakket van het Verbond van Verzekeraars.

Het Verbond ontwikkelde het pakket voor het basisonderwijs in samenwerking met uitgever Zwijsen en het platform Wijzer in geldzaken.

Met het einde van het schooljaar in zicht gaan de hoogste groepen van het basison-derwijs weer op schoolkamp. Een leuke afsluiting van de tijd op de basisschool, maar er kan op een kamp ook iets mis gaan. Veel scholen sluiten verzekeringen af voor bij-voorbeeld verlies of diefstal.

Het lespakket leert leerlingen nadenken over de risico’s die ze lopen tijdens een schoolkamp, bijvoorbeeld beschadiging van hun kleding of diefstal van hun mobieltje. Ook leren ze in-schatten hoe groot die kans is. Daarna ontdekken de scholieren spelenderwijs of ze die risi-co’s zouden moeten verzekeren of juist niet. Hiermee wil het Verbond basisschoolleerlingen kritisch leren nadenken over verzekeren: is het altijd nodig of valt het risico wel mee? Het lespakket staat vandaag ook op het programma van de digitale schoolagenda ‘De dag van-daag’, waarmee veel scholen de lesdag beginnen.

Financiële educatie

Het lespakket maakt deel uit van het programma voor financiële educatie van het Verbond. Naast het lespakket doet het Verbond jaarlijks mee aan de Week van het geld, onder meer door met de gastlessen ‘Fix je Risk’. Ook biedt het Verbond het hele jaar door het gratis mu-sicalpakket ‘Als ik later groot ben’ aan.

Het gratis lespakket bestaat uit een werkblad, thuiswerkblad, antwoordblad, docentenhandleiding en een ouderinstructie.

Het kan gedownload worden van de website van het Verbond.

GEEN REACTIES