RegioBank opent “bank in buurtwinkel” bij Spar en Attent

RegioBank gaat in een aantal winkels een Serviceloket inclusief geldautomaat inrichten en zorgt zo voor bancaire dienstverlening in dorpen waar deze is verdwenen of gaat verdwijnen.

SPAR Holding is met haar ruim 500 SPAR en Attent winkels prominent aanwezig in regio’s waar nu of in de toekomst sprake is van bevolkingsdaling. RegioBank heeft ca. 530 vestigingen, waarvan het merendeel in dorpen en kleine steden is gevestigd.

Serviceloket

RegioBank start samen met SPAR een proef in dorpen in krimpgebieden om zowel contant geld beschikbaar te stellen en een extra serviceloket in te richten. Doelstelling hierbij is de bewoners de beschikbaarheid terug te geven van deze belangrijke functies voor de leefbaarheid van een dorp. SPAR geeft hiermee een duidelijke invulling aan de spilfunctie die zij in deze gebieden heeft. Minimaal één dagdeel in de week wordt de servicebalie bemand door een Zelfstandig Adviseur van RegioBank. Klanten kunnen bij deze servicebalie terecht voor vragen rondom sparen en betalen. Beide organisaties laten hiermee zien actief te willen bijdragen aan de leefbaarheid in dorpen en kleine kernen in krimp- anticipeergebieden.

Belang contant geld

De aanwezigheid van een bank in de buurt vindt RegioBank zeer belangrijk voor de leefbaarheid en de lokale economie. RegioBank-directeur Hans van den Bor: "Mensen willen voor hun financiële zaken graag persoonlijk contact en advies dichtbij huis. Een geldautomaat in de buurt zorgt dat mensen gemakkelijk over contant geld kunnen beschikken. Voor hun dagelijkse boodschappen, de sportkantine, de markt, winkelen of gewoon omdat zij het prettig vinden om met contant geld te betalen. De lokale economie profiteert ook, omdat het geld doorgaans ter plekke wordt uitgegeven.

Vijf proeflocaties

RegioBank en SPAR hebben afgesproken dat ze starten met een proef in vijf dorpen in krimp- en anticipeergebieden. De daar opgedane ervaringen worden gebruikt om in meer dorpen een Serviceloket in te richten.

GEEN REACTIES