Radar besteedt aandacht aan te lage herbouwwaarden opstalverzekering

Radar besteedt aandacht aan te lage herbouwwaarden opstalverzekering
© Pixabay

Radar besteedt vanavond aandacht aan opstalverzekeraars die te weinig uitkeren na verloren gaan van de eigen woning. Aan het woord komt een woningeigenaar die een ton minder krijgt uitgekeerd dan hij nodig heeft voor de herbouw van zijn afgebrande huis, ondanks de garantie tegen onderverzekering.

Oorzaak van dit verschijnsel is de enorme stijging van de huizenprijzen en bouwkosten, concludeerde verzekeringsadviseur Geijsel Kroon eerder al in een blog. “Het taxatierapport dat juist bedoeld was om verzekerden te beschermen kan vanwege de recente stijging van de bouwkosten tot enorme discussies leiden. Met de verzekeraar is immers een vast bedrag afgesproken. Dit lijkt veilig maar is schijnveilig omdat deze taxatie momenteel juist in het nadeel van de verzekerde kan uitpakken. Met de verzekeraar is immers afgesproken dat er niet minder maar ook niet meer wordt uitgekeerd, ook niet als de bouwkosten enorm zijn gestegen.”

Verzekerden die een forse schade lijden, worden geconfronteerd met de gedateerde kleine lettertjes. Volgens Geijsel Kroon hanteren verschillende verzekeraars, ondanks de garantie tegen onderverzekering een absoluut uitkeringsmaximum van 600.000 euro of 150% van het verzekerde bedrag. “Anno 2018 een onverantwoord laag bedrag.”

Bron: Radar

GEEN REACTIES