Qredits bereikt mijlpaal van 400 miljoen euro

Qredits bereikt mijlpaal van 400 miljoen euro

Sociale kredietverstrekker Qredits meldt dat het voor 400 miljoen euro aan zakelijke kredieten heeft verstrekt. Brancheorganisatie ZZP Nederland spreekt van een record in het landschap van de alternatieve financieringspartijen. Met dit bedrag werden ruim 17.000 startende en bestaande ondernemers geholpen.

Van het totale bedrag is 71% verstrekt aan kredieten onder de €50.000. Van de overige kredieten is 21% als MKB-krediet (tot € 250.000) verstrekt en 8% als Flexibel krediet (doorlopend krediet zakelijk).

Het aandeel starters is over de hele portefeuille 62%. Sinds 2015 neemt het aantal gefinancierde bestaande ondernemers wel toe. Ruim 38% van de kredietverstrekkingen gaat naar bestaande ondernemers. Bij het MKB-krediet is dat aandeel ongeveer gelijk.

Detailhandel en horeca
Qredits verstrekt nog altijd de meeste kredieten in de branches ’Horeca’, ‘Detailhandel’ en ‘Zakelijke dienstverlening’. Deze drie branches voeren de boventoon als het gaat om aanvragen voor Microkrediet, MKB-krediet en Flexibel krediet.

Qredits, gevestigd in Almelo, begon tien jaar geleden met microkredieten aan bedrijven en zelfstandigen, maar heeft haar dienstverlening de afgelopen jaren uitgebreid naar MKB-leningen en zakelijke hypotheken (50.000-250.000 euro), flexibel werkkapitaal (tot 25.000 euro) en leasing. Daarnaast biedt Qredits begeleiding aan ondernemers door coaching, en er is een Qredits Academy die o.a. een gratis e-learning-module ‘Ondernemingsplan Schrijven’ biedt.

Bron: Qredits

GEEN REACTIES