PFZW en Syntrus Achmea helpen flexwerker zorg aan hypotheek

Met het nieuwe hypotheeklabel Attens worden (oud-)werknemers in zorg en welzijn specifieke voordelen geboden. In het bijzonder voor flexwerkers en starters.

Nul-urencontract

Een van de voordelen is dat onregelmatigheidstoeslagen en inkomsten uit tijdelijke en nul-urencontracten kunnen meetellen voor de berekening van de maximale leencapaciteit. Daarnaast mogen ouders van ‘starters’ meetekenen voor de lening. Bovendien ontvangen woningkopers een rentekorting over een deel van de hypotheek als zij een energiezuinige woning kopen of energiebesparende maatregelen nemen.

Langere periode

De nieuwe hypotheekpartij biedt drie vormen: annuïteit, lineair en aflossingsvrij, die ook in combinatie mogelijk zijn. De focus ligt op langere rentevaste perioden die woningeigenaren voor een langere periode duidelijkheid geven over hun financiële lasten.

PZFW

Attens Hypotheken is een initiatief van vermogensbeheerder Syntrus Achmea en PGGM&CO, de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Ook het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) speelt een belangrijke rol. De hypotheken van Attens is alleen beschikbaar voor de 2,5 mln deelnemers van het fonds. Daarnaast belegt PFZW in de hypotheken. Attens mikt op ongeveer 3.000 hypotheken per jaar en een portefeuille van €3 mrd in 2020.
Stimuleren

Het is niet de eerste actie die financiële marktpartijen nemen om voorheen ‘buitengeslotenen’ meer toegang te geven tot de hypotheekmarkt. Recentelijk maakten bijvoorbeeld Huis & Hypotheek en De Hypotheekshop bekend een pilot te starten om de hypotheekverstrekking aan zzp-ers en flexwerkers te stimuleren.

GEEN REACTIES