PolisVoorMij wint Verkeersveiligheidsprijs 2012

App4drive is de winnaar van de Verkeersveiligheidsprijs 2012. Minister Schultz van Haegen reikte de prijs uit aan Henry de Cock (PolisVoorMij).

De prijs is bedoeld voor innovatieve projecten die een positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

De app meet het rijgedrag van jongeren. Ook wordt gemeten hoe vaak de bestuurder tijdens het rijden belt. Dit alles resulteert in een score. Hoe veiliger de bestuurder rijdt, hoe hoger de score en hoe hoger de korting bij de autoverzekering. De app is een initiatief van PolisVoorMij en partners. (Zie ook het interview met Henry de Cock in het pdf-vakblad Branche in Beweging van maart, pag. 22).

Een jury bestaande uit Hannie van Leeuwen (Voormalig voorzitter Overlegorgaan Verkeersveiligheid), Peter Elsenaar (voorzitter van de Vereniging Verkeersslachtoffers VVS), en Bert van Wee (hoogleraar Transportbeleid en Logistieke Organisatie aan de TU Delft) heeft de 27 aanmeldingen van 2012 beoordeeld. In aanmerking kwamen afgeronde, innovatieve projecten die een belangrijk, aantoonbaar en positief effect hebben op de verkeersveiligheid. Andere beoordelingscriteria waren het stimuleren van samenwerking tussen partijen en een blijvend effect van het initiatief.

De prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB.

GEEN REACTIES