Pilot snel hypotheekdata delen van start

HDN ontwikkelt geautomatiseerde aanvraag bankgarantie

HDN start deze week samen met CMIS (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur), Faster Forward en Aegon Hypotheken de pilot Actuele hypotheekgegevens delen (IA/IX). In deze pilot kunnen adviseurs snel actuele hypotheekdata van Aegon-klanten opzoeken om deze tijdens de looptijd van de hypotheek van goed advies te kunnen voorzien.

De data worden direct geleverd, zonder dat de adviseur hoeft in te loggen bij een portaal en zonder wachttijd. Met het IA-bericht verstuurt de adviseur vanuit zijn/haar systeem een verzoek naar de geldverstrekker om actuele gegevens voor een specifieke klant te delen. Met het IX-bericht stuurt de geldverstrekker de actuele hypotheekdata retour. De adviseur heeft zo sneller de actuele hypotheekdata in zijn of haar systeem. Bijvoorbeeld de openstaande hypotheekschuld van klanten en de opbouw van verschillende leningdelen. Bovendien is de kans op het maken van fouten kleiner omdat er minder handmatige doorvoeringen plaatsvinden.

Door deze nieuwe werkwijze kunnen klanten sneller handelen, omdat ze eerder weten waar ze aan toe zijn met het wijzigen van een hypotheek. Ook kunnen adviseurs op deze wijze hun hele Aegon-portefeuille actueel houden, waardoor ze hun klanten proactief kunnen ondersteunen.

Niet alleen het delen van hypotheekgegevens wordt in deze pilot getest. Ook is het binnen de pilot mogelijk vanuit het adviespakket van een adviseur het ‘Omzetten van een lening(deel)’ en het ‘Ontslag van de Hoofdelijke Aansprakelijkheid’ aan te vragen. Zo hoeven adviseurs niet meer elke keer in te loggen op het Aegon-portaal, waardoor aanvragen van klanten sneller en efficiĆ«nter verwerkt worden.

De doorlooptijd van deze pilot is afhankelijk van de resultaten, maar de functionaliteit staat ook al open voor andere aanbieders en adviseurs.

Bron: HDN

GEEN REACTIES