Pensioenuitvoerders zorgen goed voor zichzelf

Beloning bestuurders pensioenfondsen uiterst vaag
© Pixabay

Pensioenuitvoerders Blue Sky Group en APG blijken zelf een van de beste pensioenregelingen te hebben van Nederland.

Dat blijkt uit onderzoek van The Pension Rating Agency, dat verbonden is met researchbureau MoneyView. In het onderzoek zijn bijna 200 pensioenregelingen met elkaar vergeleken op onderwerpen als ouderdomspensioen, partnerpensioen, arbeidsongeschiktheid en indexatie. Het draait bij deze rating om de pensioenregeling an sich, niet om de prestaties van het pensioenfonds.

Opmerkelijk is dat onder de fondsen met de beste regelingen, zich twee pensioenuitvoerders bevinden: APG en Blue Sky Group. Daarnaast behoort ook de pensioenregeling van toezichthouder DNB tot de beste negen. Ook onder meer het fonds van Ikea Nederland en van de Loodsen scoren goed.

De havenmedewerkers die hun regeling hebben bij het fonds voor de Roeiers in het Rotterdams Havengebied zijn daarentegen een stuk slechter af. Dit fonds behoort bij de negen slechtste pensioenregelingen. Ook twee fondsen van Transavia, het Kappersbedrijf en Rijn- en Binnenvaart scoren slecht. Daarnaast valt op dat zowel het bedrijfstakfonds voor de Zuivel als dat voor de Kaassector (agrarisch) een slechte regeling hebben.

GEEN REACTIES