“Pensioendeelnemers activeren met financiële planner”

Een complete financiële planner voor de oude dag kan helpen om deelnemers van pensioenregelingen meer te activeren. Dat stelt AFM bestuurslid Harman Korte op FD Pensioen Pro.

Rapport

De oproep tot een planner maakt deel uit van een vandaag door de AFM te publiceren rapport waarin de toezichthouder adviezen geeft om deelnemers meer te activeren op basis van gedragseconomische principes. Een financiële planner maakt volgens de AFM het onderwerp pensioen voor mensen minder complex.

Gegevens

In de planner moeten zowel gegevens van eerste- en tweede-pijlerpensioen als van lijfrentes, de hypotheek en spaargeld opgenomen worden. Dit kan worden aangeleverd door bijvoorbeeld het Pensioenregister, de belastingdienst, banken en verzekeraars.

Coalitie

Harman Korte stelt op FD Pensioen Pro dat een uitgebreide financiële planner technisch mogelijk is. Wel baart het hem zorgen dat geen enkele partij er concreet mee bezig is. Daarom zou volgens Korte een ‘brede coalitie’ aan deze planner moeten werken, bestaande uit overheid, pensioensector, sociale partners, de financiële sector en consumentenorganisaties. Het platform Wijzer in Geldzaken zou een uitstekend plek zijn voor overleg, aldus Korte.

Bron: FD Pensioen Pro

GEEN REACTIES