Overstromingsverzekeraar FloodFlash komt als geroepen

Overstromingsverzekeraar FloodFlash komt als geroepen
© Linda Russ, Pixabay

Terwijl Limburgse ondernemers nog altijd aan het herstellen zijn van de watersnood van afgelopen zomer, kondigt de Britse insurtech FloodFlash haar overstap aan naar het Europese vasteland. Het bedrijf heeft 13 miljoen euro opgehaald voor uitbreiding naar onder andere Duitsland. Eerder al was een nieuw partnerschap voor verzekeringscapaciteit met herverzekeraar Munich Re aangekondigd.

Verzekeren en claimen bij FloodFlash is eenvoudig. Klanten plaatsen een vochtsensor in hun pand. Wanneer deze sensor een overstroming detecteert op een vooraf ingestelde diepte, ontvangt de klant een sms-bericht om te bevestigen dat hij/zij getroffen is. Schadeberekeningen of inspecties van experts zijn niet nodig. De klant heeft vooraf het benodigde uitkeringsbedrag al vastgesteld; dit wordt binnen 48 uur overgemaakt, belooft de verzekeraar. De klant kan zich dus direct concentreren op het herstel. Een record werd gevestigd in januari 2021 tijdens de storm Christoph; FloodFlash betaalde een klant in 9 uur en 44 minuten.

De zakelijke verzekeraar begon in 2019 met de ambitie om event-based dekking voor iedereen beschikbaar te maken en ervoor te zorgen dat iedereen kan herstellen van een ramp. De dekking werkt via computermodellen, cloudsoftware en verbonden technologie. Zo kan het bedrijf overstromingsdekking bieden aan degenen “die de verzekeringssector heeft achtergelaten”.

FloodFlash wil het opgehaalde kapitaal en de capaciteit gebruiken voor internationale expansie en te beginnen met het dichten van de zogeheten “overstromingsbeschermingskloof”, die het bedrijf taxeert op ruim 50 miljard euro. Floodflash zet allereerst voet aan wal in Duitsland. Buiten Europa zijn de VS, Australië en Japan doelmarkt.

Bron: FloodFlash

GEEN REACTIES