Opleiders Lindenhaeghe en Hoffelijk fuseren

Opleiders Lindenhaeghe en Hoffelijk fuseren
© Gerd Altmann, Pixabay

Financieel opleiders Lindenhaeghe en Hoffelijk zijn gefuseerd. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Lindenhaeghe. Wesley van ’t Hof, oprichter en algemeen directeur van Hoffelijk Financieel, wordt de directeur van de fusie-organisatie.

De opleiders vullen elkaar op een aantal gebieden aan. Zo heeft Lindenhaeghe, opgericht in 2005, eigen opleidings- en examenlocaties met trainers die klassikaal onderwijs verzorgen, maar stond het voor een grote uitdaging en investering op het gebied van de doorontwikkeling van IT-architectuur en -systemen. Hoffelijk, opgericht in 2010, deed deze investeringen juist de afgelopen jaren en was op zoek naar uitbreiding van het marktaandeel om dergelijke investeringen te kunnen blijven doen. De fusie bood een oplossing voor beide uitdagingen.

Cursusaanbod ongewijzigd

Voor klanten verandert er voorlopig niets. Het basisaanbod van beide bedrijven blijft voorlopig ongewijzigd: alle opleidingen die nodig zijn om de Wft-vakbekwaamheid op peil te houden. Cursisten kunnen rekenen op een sterk online, klassikaal en blended aanbod waarbij zij kunnen kiezen wat hun voorkeur heeft.

De fusie-organisatie werkt aan een nieuwe gezamenlijke huisstijl, website en webshop, die medio 2023 live gaan. De hoofdlocatie wordt Rotterdam, waar Hoffelijk gevestigd is. Lindenhaeghes kantoor in Bilthoven blijft geopend als opleidings- en examenlocatie.

Ambities

Voor medewerkers van de opleiders biedt de fusie ‘vooral kansen’, omdat het nieuwe Lindenhaeghe ‘flinke ambities’ heeft, zo staat op de fusiewebsite te lezen. ‘Er zijn nieuwe functies gecreëerd en collega’s die op zoek waren naar extra uitdaging hebben dit aangeven en hebben ofwel extra taken gekregen ofwel zijn zelfs geswitcht van team. Daarnaast hebben we al verschillende nieuwe collega’s aangenomen.’

In de directie van het nieuwe Lindenhaeghe hebben behalve uit Wesley van ’t Hof zitting: Edwin Deijs, commercieel directeur; Thomas van Gorkom, operationeel directeur; Arthur van Wijk, financieel directeur; Anouk Dros, directeur marketing.

Dros is het enige directielid uit de stal van Lindenhaeghe, de andere vier leden vervulden al managementfuncties bij Hoffelijk. Ewald Bary, voormalig algemeen directeur Lindenhaeghe, neemt afscheid. De oprichters en aandeelhouders van Lindenhaeghe, Patrick van der Spek en Mike Schilperoort, vervullen nu directie- en bestuursfuncties bij koepelorganisatie Eikk onderwijsgroep, waarbij Lindenhaeghe aangesloten is.

Impact creëren

Wesley van ’t Hof: ‘Met het nieuwe Lindenhaeghe willen we impact creëren. Hoffelijk is destijds opgericht om de kwaliteit van de financiële dienstverlening verder te verbeteren. Het nieuwe Lindenhaeghe kan hier een nog belangrijkere rol in vervullen, vanuit een bredere visie op vakbekwaamheid voor financieel professionals. Met meer daadkracht en daardoor met nog meer toegevoegde waarde.’

Ewald Bary: ‘Het is mooi om de binding tussen de collega’s te zien. Het ondernemerschap staat centraal: iedereen is kwaliteitsgericht en klanten ondersteunen is waar het om draait. Hoffelijk en Lindenhaeghe hebben elkaar altijd als concurrenten gewaardeerd, de afgelopen maanden zijn we intensief met elkaar aan de slag gegaan en hebben we steeds meer overeenkomsten ontdekt.’

Bron: Hoffelijk, Lindenhaeghe

GEEN REACTIES