Ook in tweede kwartaal 2015 veel miljoenenbranden

© Pixabay.com

Nadat in eerste kwartaal van vorig jaar al veel grote branden plaatsvonden, bleek ook het tweede kwartaal voor verzekeraars duur uit te vallen.

NIVRE
Dit blijkt uit de periodieke rapportage van het NIVRE. In het tweede kwartaal vonden 37 branden plaats, waarbij de schade ten minste €1 mln bedroeg. Deze branden waren verantwoordelijk voor een totale schadelast van €153,5 mln. Bij het overgrote deel van de branden ligt de schade tussen de €1 en €5 mln.

Halfjaar
Tezamen met de cijfers over het eerste kwartaal, blijkt het eerste halfjaar van 2015 nog net geen record. Alleen in 2013 was het aantal miljoenenbranden groter(75 ten opzichte van 73 in 2015). Ook qua schadelast komt het eerste halfjaar met €245,5 mln relatief hoog uit. De eerste halfjaren van 2008 en 2013 waren voor wat betreft de totale schade nog hoger.

Woningen/detailhandel
Opvallend in de cijfers over het tweede kwartaal 2015 was het grote aantal branden in de categorie woningen/detailhandel. Met tien miljoenenbranden liet deze categorie traditioneel brandgevoelige sectoren als automotive, agrarisch en industrie ruim achter zich.

Bron: Persbericht NIVRE

GEEN REACTIES