OHRA komt met prepaid autoverzekering

OHRA komt met betalen per kilometer voor autoverzekering

OHRA introduceert een nieuwe autoverzekering voor wie weinig rijdt: de kilometerverzekering. Bij deze verzekering betalen verzekerden geen premie per maand maar per 1.000 kilometer. Hiermee komt de verzekeringsmaatschappij tegemoet aan de voorkeur van velen voor betalen voor gebruik in plaats van betalen voor bezit. Eerder kwam OHRA ook al met de leenautoverzekering, die extra dekking geeft voor een geleende auto.

Telefoonbundels
OHRA vergelijkt de nieuwe autoverzekering met prepaid telefoonbundels. Ook hier betaal je alleen voor wat je werkelijk verbruikt. Uit een onderzoek van PanelWizard in opdracht van OHRA is gebleken dat bijna de helft van de Nederlandse autobezitters die in de afgelopen 1,5 jaar minder zijn gaan rijden, verwacht dat dit zo blijft. Bovendien verwacht veertig procent dat het mogelijk is niet meer dan 7.000 kilometer per jaar te rijden met minimaal een van de auto’s die ze bezitten.

Claudia Stewart, directeur schadeverzekeringen bij OHRA: “Veel mensen rijden minder kilometers dan voorheen en er staan veel 2e auto’s regelmatig stil. Waarom zou men dan nog wel de volle premie betalen? Net als bij telefoonbundels geven we mensen nu de mogelijkheid om per 1.000 kilometer een relatief lage bundelprijs te betalen. Dit loont ten opzichte van een standaard autoverzekering als je tot ongeveer 5.000 kilometer per jaar rijdt, dus 5 bundels van 1.000. En voor sommige autogebruikers, afhankelijk van hun situatie, kan dit omslagpunt zelfs bij 7.000 kilometer liggen.”

Gewone autoverzekering
De kilometerverzekering is, op de manier van betalen na, vrijwel gelijk aan de gewone autoverzekering. Zo is hij er in de varianten WA, WA Plus en All-risk en zijn er aanvullende dekkingen te krijgen. Een kilometerteller in de auto houdt bij hoeveel er gereden wordt. Hoewel er per 1.000 kilometer betaald wordt, geldt de verzekering ook gewoon als de auto stilstaat.

Auto vaker laten staan
Met de nieuwe manier van verzekeren hoopt OHRA mensen te stimuleren de auto vaker te laten staan. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat dertig procent van de werkenden een alternatief voor de auto heeft voor het woon-werkverkeer. Ook bij de boodschappen valt nog op de autokilometers te besparen en dan vooral bij de mannen. Van deze groep geeft 49 procent aan dat ook best vaker zonder de auto te kunnen doen.

Bundelz
De kilometerverzekering is niet helemaal nieuw. Het concept werd ontwikkeld door Nationale Nederlanden en was al verkrijgbaar onder de naam Bundelz. OHRA heeft het product verder doorontwikkeld en gaat het nu onder de eigen naam verkopen. Nieuwe verzekeringen afsluiten via Bundelz kan niet meer. Bestaande verzekeringen lopen nog korte tijd door. Klanten ontvangen bericht over de einddatum van hun verzekering en moeten vervolgens zelf een nieuwe verzekering afsluiten.

Bron: OHRA

GEEN REACTIES