Obvion, Rabobank en RegioBank genomineerd voor Gouden Spreekbuis

Obvion, Rabobank en RegioBank genomineerd voor Gouden Spreekbuis
© Peggy und Marco Lachmann-Anke, Pixabay

Hypotheekverstrekkers Obvion, Rabobank en RegioBank zijn genomineerd voor de Gouden Spreekbuis. Zij hebben dit jaar het beste gescoord op bekendheid, imago, voorkeurspositie en dienstverlening. Een vierkoppige jury bepaalt uiteindelijk wie de award wint.

De Gouden Spreekbuis wordt jaarlijks uitgeloofd door marktonderzoeksbureau Blauw Research, als slotstuk van de jaarlijkse Imago blauwdruk. Dit onderzoek is bedoeld om hypotheekverstrekkers inzicht te geven in hun positie op de Nederlandse markt en handvatten te bieden om hun prestaties te verbeteren.

Het onderzoek meet de ontwikkeling van de prestaties van hypotheekverstrekkers. Het gaat zowel om merkprestaties als om de daadwerkelijke dienstverlening, zoals die wordt gezien en beleefd door onafhankelijke hypotheekadviseurs. De Imago blauwdruk wordt dit jaar voor de 25ste keer uitgevoerd. Vorig jaar won ING de Gouden Spreekbuis.

De Imago blauwdruk probeert vragen van hypotheekverstrekkers te beantwoorden als:

  • Hoe bekend is de organisatie ?
  • Wat is de voorkeurspositie van de organisatie?
  • Welke hypotheekverstrekker levert de beste performance?
  • Wat vinden adviseurs belangrijk bij de keuze van een geldverstrekker?
  • Spreekt het imago van de verstrekker hypotheekadviseurs aan?
  • Hoe kan een hypotheekverstrekker anticiperen op de keuzemotieven van de adviseurs?

Verduurzaming

De genomineerden hebben op basis van de recentste onderzoeksresultaten de meeste vooruitgang en de hoogste score geboekt. Zij worden uitgenodigd om hun nominatie te onderbouwen voor een vierkoppige jury, die bepaalt welke van de drie genomineerde verstrekkers de award wint. De jury kijkt behalve naar de onderzoeksuitkomsten ook naar andere criteria. Dit jaar is er in het bijzonder aandacht voor de manier waarop geldverstrekkers invulling hebben gegeven aan de afspraken rondom het aankaarten van verduurzaming bij de consument.

De jury voor de Gouden Spreekbuis 2022 bestaat uit: Michiel Meijer – vertrekkend als directeur bij Van Bruggen Adviesgroep en per 1 november beginnend als commercieel directeur bij TAF; Nico Stolwijk – manager belangenbehartiging Vereniging Eigen Huis; Bart de NIE – directeur Stichting Erkend Hypotheekadviseurs; en Alex Klein – hoofdredacteur InFinance. De Gouden Spreekbuis wordt uitgereikt tijdens de HypoVak op donderdag 6 oktober.

Bron: Blauw Research

GEEN REACTIES