NVIA focust op duurzame inzetbaarheid

NVIA focust op duurzame inzetbaarheid

De NVIA, de beroepsorganisatie van professionals in inkomens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en sociale zekerheid, wil meer aandacht besteden aan duurzame inzetbaarheid van personeel.

De Stichting Certificering NVIA en het Nederlands Normalisatie-instituut NEN zijn daarom een samenwerking aangegaan om de certificatieprocedure voor het register van Erkend Risicoadviseurs (ERA) te optimaliseren. Dit register draagt bij aan een kwaliteitsimpuls voor de advisering op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

NVIA-adviseurs krijgen daarmee de mogelijkheid om conform NEN-normering ook te adviseren over duurzame inzetbaarheid van personeel, zegt Peter Abelskamp, voorzitter van de NVIA. Hij is verheugd dat het ERA-programma een plek krijgt binnen de Stichting Certificering NVIA.

De NVIA, voluit Nederlandse Vereniging van Inkomens Adviseurs, is een snel groeiende beroepsorganisatie waar professionals bij zijn aangesloten die werkzaam zijn op het gebied van inkomens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en sociale zekerheid. Het ERA-register telt momenteel negen Erkend Risicoadviseurs. De ambitie leeft om dit aantal snel naar honderd te laten uitgroeien. ERA verwacht onder meer te profiteren van de expertise en autoriteit van NVIA in de sector.

Ontstaan ERA-register
Een Erkend Risicoadviseur is een breed gekwalificeerde specialist op het gebied van risicomanagement, bedrijfscontinuïteit en/of duurzame inzetbaarheid van personeel. Het initiatief voor het ERA-register ontstond vijf jaar geleden, na een reeks masterclasses van Nationale-Nederlanden over risicomanagement. Met hulp van het NEN werd in 2014 een beroepsprofiel en certificeringsprocedure opgesteld en het ERA-register geopend. Vertegenwoordigers van verschillende marktpartijen, zoals verzekeraars en advieskantoren, hebben zitting in het College van Deskundigen. Voorzitter van dit college is Jaap den Breejen, tevens directeur bij Meeùs.

Seminar
De Stichting Certificering NVIA en NEN nemen nu het onderdeel ‘Duurzame Inzetbaarheid’ van de Erkend Risicoadviseur, inclusief de examinering en PE-regeling onder de loep. Namens de Stichting Certificering NVIA zal Erik van den Crommenacker (manager Inkomen bij Nationale-Nederlanden) zitting nemen in het College van Deskundigen, waar de kwaliteit van het traject wordt gewaarborgd.

Hij zal binnen de Stichting Certificering NVIA een voortrekkersrol gaan vervullen rond het thema duurzame inzetbaarheid. Zo staat er voor 27 september een seminar over dit onderwerp gepland. Tijdens dit seminar zal ook de samenwerking tussen NEN en de NVIA, het beroepsprofiel en de certificeringsprocedure voor de Erkend Risicoadviseur ‘Duurzame Inzetbaarheid’ nader worden toegelicht.

Bron: NVIA

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES