Geen enkel spaarproduct met rente hoger dan 1%

copyright Pixabay

RegioBank Eigen Huis Sparen was het enige product op de Nederlandse spaarmarkt dat per eind september nog een rentevergoeding gaf van 1% of hoger. Dat blijkt uit de spaarmonitor van MoneyView. Inmiddels is het rentepercentage van dit spaarproduct ook onder de 1% gedaald, naar 0,9%.

Het hoogste spaarrentetarief voor een product zonder beperkende voorwaarden geldt momenteel bij Knab Flexibel Sparen en Nationale-Nederlanden Internetsparen, namelijk 0,80%. Het spaarproduct van RegioBank heeft opnamekosten als beperkende voorwaarde.

Uit de spaarmonitor van MoneyView blijkt verder dat net als in de eerste twee kwartalen de daling van de spaarrentes ook doorzet in het derde kwartaal. Op dit moment ligt de gemiddelde rente bij een saldo van € 10.000,- nog net boven een half procent, te weten op 0,53%. Exact een jaar geleden bedroeg de gemiddelde rente nog 0,96%. Ten opzichte van begin dit jaar is de gemiddelde spaarrente met bijna 40% afgenomen.

Van de 32 aanbieders op de Nederlandse spaarmarkt hebben er 28 in het derde kwartaal voor in totaal 68 spaarproducten de rente naar beneden bijgesteld. Van deze 28 aanbieders zijn er 10 aanbieders waarbij de rente in deze periode zelfs twee keer is gedaald.

In totaal wordt bij net iets meer dan de helft van de 57 aangeboden producten (31) nog een rente vergoed van boven 0,50%. Vooral bij de traditionele grootbanken is de rente volgens MoneyView ‘niet om naar huis te schrijven’. De rente van spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden van de “grote drie” komt dan ook steeds dichter in de buurt van nul procent.

Bron: MoneyView

GEEN REACTIES