NN gaat risico-opslag automatisch verlagen bij aflossing

Gerechtshof stelt NN in het ongelijk bij woekerpolissen

Nationale-Nederlanden Bank gaat vanaf eind dit jaar de hypotheekrente automatisch verlagen wanneer een klant, door aflossingen, in aanmerking komt voor een lagere risico-opslag. Daarnaast wordt het aantal tariefklassen uitgebreid en kan de klant ook een lagere rente krijgen bij een hogere spaar- of woningwaarde.


(Bank)spaarhypotheek
Voor klanten met een (bank)spaarhypotheek past NN Bank de risico-opslag niet automatisch aan. Door aflossingen of een hogere spaarwaarde kunnen ook deze klanten een lagere risico-opslag krijgen, maar voor hen is het niet altijd gunstig wanneer hun hypotheekrente daalt. Zij kunnen hierover het beste advies inwinnen bij hun adviseur.

WOZ-waarde
Verder kunnen klanten vanaf eind 2018 tijdens de rentevaste periode ook een lagere risico-opslag krijgen als hun woning meer waard is geworden. De klant kan de waardestijging aantonen met een taxatierapport of de actuele WOZ-waarde. Nationale-Nederlanden gaat tevens het aantal tariefklassen uitbreiden.

Delta Lloyd
Klanten met een Delta Lloyd hypotheek worden eerst toegevoegd aan de systemen van Nationale-Nederlanden. In de loop van 2019 gaat ook voor deze klanten gelden dat tijdens de rentevaste periode de risico-opslag automatisch verlaagd wordt, als ze hiervoor door aflossing in aanmerking komen. Ook kunnen zij dan een lagere rente krijgen bij een hogere spaar- of woningwaarde.

Bron: NN

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES