NN biedt verzekeringsdekking bij peer-to-peer camperverhuur

NN biedt verzekeringsdekking bij peer-to-peer camperverhuur

Vanwege de sterk gegroeide vraag naar campers, start camperverhuurbedrijf Indie Campers met Indie Campers Marketplace, een platform waar professionele en particuliere eigenaars online hun campers kunnen verhuren. Nationale-Nederlanden verzorgt de huurverzekering.

“We weten dat privé-campers meestal 95% van hun tijd ongebruikt blijven, terwijl ze onderweg kunnen zijn om goede herinneringen voor andere reizigers te creëren”, zegt Mafalda Mourão van Indie Campers Marketplace. “Een groot obstakel voor verhuur is dat particuliere campers meestal geen uitgebreide huurverzekering hebben. Nationale-Nederlanden is een natuurlijke keuze om deze verzekeringsoptie te bieden die ervoor zorgt dat zowel onze campereigenaren als onze reizigers veilig blijven tijdens de huurperiode.”

De verzekeringsoplossing van Nationale-Nederlanden biedt een dekking op maat voor de specifieke reis die de reiziger gaat maken. De polis is een aanvulling op de gewone voertuigenverzekering en dekt bijvoorbeeld schade, diefstal en pechhulp bij verhuur aan een andere partij, in het geval de primaire verzekering die niet dekt.

E-commerceplatforms
Tjeerd Bosklopper, CEO Nationale-Nederlanden: “Onze samenwerking met Indie Campers geeft NN mogelijkheden om verder te groeien in de peer-to-peer (P2P) verzekeringsmarkt. Indie Campers biedt een modern platform dat op verschillende Europese markten ingezet gaat worden. En met de toegang tot deze nieuwe e-commerceplatforms kunnen wij nog beter bij de klantbehoefte aansluiten. Als grootste schadeverzekeraar van Nederland kunnen wij een breed scala aan services aanbieden zodat de verhuurder en huurder met een gerust hart het voertuig kunnen delen.”

Indie Campers is naar eigen zeggen Europa’s grootste camperverhuurbedrijf, en sinds 2016 actief in Nederland. Het is in 2013 gestart in Portugal en heeft een eigen wagenpark van 2000 voertuigen op 40 locaties in 14 landen, waaronder Amsterdam en Brussel. Mafalda Mourão: “We zagen vorig jaar een piek in camperverhuur in Nederland, vooral met beginnende camperreizigers. Dit verwachten we deze zomer voort te zetten. Het is daarom belangrijk voor ons om ons camperaanbod uit te breiden met de peer-to-peer-verhuur en extra zekerheid te bieden voor eigenaren en reizigers door middel van onze op maat gemaakte oplossing.”

Bron: NN

GEEN REACTIES