Nieuwe service van Aegon moet inzicht geven in financiën na scheiding

Nieuwe service van Aegon moet inzicht geven in financiën na scheiding
© Pixabay

Verzekeraar Aegon lanceert vandaag de Financiële Vooruitblik bij Scheiden. Deze dienst moet mensen die gaan scheiden beter inzicht geven in hun financiën na de scheiding. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 42% van de mensen die de afgelopen 3 jaar uit elkaar zijn gegaan, achteraf spijt heeft van gemaakte financiële afspraken.

In Nederland eindigt nog steeds ruim 1 op de 3 huwelijken in scheiding. ‘Angst voor financiële gevolgen’ is de grootste zorg van zowel mannen als vrouwen bij een leven na scheiding. Toch schakelt 39% van de mensen geen enkele hulp in bij het overzien en regelen van hun financiën bij scheiding. Dit komt omdat zij niet weten waar ze moeten beginnen, of wie ze kunnen inschakelen.

De Financiële Vooruitblik bij Scheiden biedt de aanstaande ex-partners inzicht in de gevolgen van de financiële afspraken in het scheidingsconvenant vóórdat ze deze definitief vastleggen. Zo krijgen ze te zien wat hun netto inkomsten zijn vlak na de scheiding en op belangrijke momenten in de toekomst. Bijvoorbeeld wanneer de alimentatie wegvalt of de ex-partner met pensioen gaat.

Na aanleveren van financiële gegevens en een telefonisch of Skypegesprek met een adviseur (van Aegon of onafhankelijk), ontvangen de partners binnen 24 uur een rapport met een financieel overzicht (zonder advies). De kosten bedragen €75,- per persoon. Stellen met een gezamenlijk inkomen onder de € 1.904 per maand kunnen in aanmerking komen om de dienst kosteloos af te nemen.

Voor het initiatief Financiële Vooruitblik bij Scheiden is ook een pilotgroep gestart met onafhankelijke adviseurs aangesloten bij RFEA (Register Financieel Echtscheidingsadviseurs), zodat de toekomstige ex-partners zelf kunnen bepalen van wie ze advies willen krijgen.

De Financiële Vooruitblik bij Scheiden is één van de concrete onderdelen van het Actieplan Financiële Zelfredzaamheid, dat in 2018 werd gelanceerd. Doel hiervan is Nederlanders te helpen meer inzicht en overzicht te krijgen in hun financiën.

De Financiële Vooruitblik is ontwikkeld door Aegon, met advies van organisaties zoals vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), het kwaliteitsregister van mediators (MfN-register), het RFEA, WomenInc en het Nibud.

Bron: Aegon

GEEN REACTIES