Nieuwe commissieleden voor Kifid

Nieuwe commissieleden voor Kifid

Het bestuur van klachteninstituut Kifid benoemt per 1 januari de heer drs. F.J. van der Ent MHA tot lid van de Commissie van Beroep en de heer mr. dr. N. Strohmaier tot lid van de Geschillencommissie. Zij gaan deze functie als nevenfunctie vervullen. De leden van de Geschillencommissie en van de Commissie van Beroep zijn niet werkzaam voor een bij Kifid aangesloten financiële dienstverlener.

In het dagelijks leven vervult Frans van der Ent verschillende (interim)rollen en is hij actief als toezichthouder. Wanner Los, voorzitter Commissie van Beroep: “Frans van der Ent brengt een brede ervaring op het gebied van financiële dienstverlening mee, in diverse rollen als bestuurder en toezichthouder. Daarnaast is zijn expertise op het gebied van pensioenen en verzekeringen een welkome aanvulling. We kijken uit naar een plezierige en vruchtbare samenwerking.”

Niek Strohmaier is universitair docent aan de Universiteit Leiden. Eveline Ruinaard, voorzitter Geschillencommissie: “Niek Strohmaier is psycholoog en jurist en heeft onderzoek gedaan en doet dat nog steeds op het snijvlak van recht en psychologie. Met Niek Strohmaier verbreden we de deskundigheid van de Geschillencommissie naar de gedragswetenschap. We geven zo – mede – invulling aan een aanbeveling uit de Kifid-evaluatie door SEO om meer gebruik te maken van gedragswetenschappelijke kennis. We kijken uit naar de inbreng van Niek Strohmaier bij Kifid en verheugen ons op een plezierige samenwerking.”

 

GEEN REACTIES