NIBE-SVV-icoon Dik van Velzen overleden

bron: NIBE SVV

Op 24 december jongstleden is op 69-jarige leeftijd Dik van Velzen overleden. Hij verwierf in de verzekeringsbranche alom respect voor zijn werk voor NIBE-SVV en de Stichting Assurantie Registratie.

Van Velzen was in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw hoofd van de SVV-afdeling waar het cursusmateriaal werd ontwikkeld en opleidingen georganiseerd. Hij wordt in een historische tijdlijn op de website van NIBE-SVV gekenmerkt als ‘intelligent, doortastend, strategisch en een netwerker’. Ook na de fusie met het NIBE bleef Van Velzen aan de organisatie verbonden als programmamanager en adviseur.

Daarnaast was hij jarenlang hoofdredacteur voor het welbekende verzekeringsvakblad De Beursbengel en schreef hij tot zeer recent nog veelgelezen blogs en kritische overpeinzingen. In totaal werkte hij 43 jaar voor de organisatie. Het NIBE-SVV herinnert Van Velzen zich als ‘een echte vakman, die zich met hart en ziel voor zijn werk en zijn sector inzette. Voor ons was hij een hele fijne collega; scherpzinnig, analytisch, integer en een vraagbaak voor iedereen’.

Verder was Van Velzen betrokken bij de Stichting Assurantie Registratie (SAR). Hij fungeerde daar als kritisch klankbord. ‘Binnen de SAR hebben wij hem leren kennen als een gedreven en kundig man met een groot hart voor het assurantiebedrijf en vooral als een zeer bescheiden en hartelijke man’, aldus voorzitter Michel Hassefras. Van Velzen bezat volgens de SAR-voorzitter aan een ‘enorme schat aan kennis en ervaring’ en wilde dat ook met anderen graag delen. ‘Hij was voor een groot aantal mensen in de branche een klankbord en een mentor. Hij werd daarom door velen binnen de verzekeringsbranche gerespecteerd en gekend. Met hem is een icoon binnen de branche heengegaan.’

GEEN REACTIES