Nederlander blijft autoverzekeraar (te) lang trouw

Nederlanders blijft autoverzekeraar (te) lang trouw
© Pixabay

Nederlanders blijven gemiddeld 14 jaar bij dezelfde autoverzekeraar. Dit meldt online autoverzekeraar Allsecur na onderzoek onder ruim 1000 respondenten in juni. Volgens de verzekeraar is dit niet altijd verstandig, want een bestuurder die kritisch autoverzekeringen vergelijkt, zou tot 180 euro per jaar aan premie kunnen besparen. Allsecur komt met dit getal na analyse van een marktdataset van 25.000 profielen, beschikbaar gesteld door Rolls.

Hoe ouder de automobilist, des te loyaler men is. Nederlanders jonger dan 34 jaar blijven gemiddeld 5 jaar bij dezelfde autoverzekeraar, automobilisten van 65 jaar zijn soms tot wel 25 jaar bij dezelfde autoverzekeraar verzekerd. Een verklaring hiervoor kan zijn dat jongeren korter in het bezit zijn van een eigen auto. Bijna de helft (44%) van de automobilisten is nog nooit overgestapt naar een andere autoverzekeraar. Opvallend is dat vrouwen (51%) trouwer zijn aan hun verzekering dan mannen (36%).

Wanneer men toch de keuze maakt om over te stappen, is dit in meer dan de helft van de gevallen vanwege een beter aanbod (42%). Andere aanleidingen zijn een stijging van de premie (23%) of het kopen van een andere auto (21%).

Opvallend is ook dat twee derde van de automobilisten niet precies precies wat hij/zij maandelijks precies betaalt aan premie. Meer vrouwen (73%) dan mannen (60%) hebben dit bedrag niet paraat. Bestuurders die wel weten wat zij maandelijks aan premie betalen, noemen een bedrag van gemiddeld ruim 44 euro.

Bron: Allsecur

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES