Nationale Nederlanden mag van ACM schade- en inkomenstak Vivat overnemen

VIVAT gaat zich richten op pensioenen en fors inkrimpen

Verzekeraar NN Group mag het schade- en inkomensverzekeringsbedrijf van Vivat (Vivat Schadeverzekeringen N.V.) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt na onderzoek besloten. Volgens de ACM blijft er na de overname voldoende concurrentie over.

De overname van Vivat Schadeverzekeringen is een uitvloeisel van de grotere overname van Vivat door Athora. Daarbij is Vivat gesplitst. De schade- en inkomensverzekeringen (Reaal) en enkele andere activiteiten worden door de NN Group overgenomen. Athora koopt de leventak.

De Europese Commissie heeft eerder de overname van Vivat door Athora goedgekeurd. Nu is het nog wachten op goedkeuring door DNB. Deze zou aanvullende eisen kunnen stellen vanwege de gedaalde solvabiliteit van Vivat.

Drie grote verzekeraars
Op de markt voor schade- en inkomensverzekeringen zijn straks drie grote verzekeraars, Nationale Nederlanden, Achmea (Interpolis en Centraal Beheer) en A.S.R.. De schade- en inkomensverzekeringen van Vivat (met onder andere Reaal) spelen een bescheiden rol, aldus de ACM. De toezichthouder verwacht dat de toename van het marktaandeel van Nationale Nederlanden door de overname geen significante gevolgen voor de concurrentie zal hebben.

Bron: ACM

GEEN REACTIES