Nationale-Nederlanden lanceert Senioren Verhuisregeling

Winst NN Group kwart minder

Doorstroming op de woningmarkt versoepelen.
Omdat het voor hen lastig is om een financiering te krijgen voor een nieuwe – kleinere – woning, blijven veel senioren in hun grotere woning wonen.

Initiatief : “Senioren Verhuisregeling”
Nationale-Nederlanden wil daar vanaf vandaag verandering in brengen. Een extra financieringsmogelijkheid, speciaal voor hypotheekaanvragers die binnen tien jaar met pensioen gaan of al met pensioen zijn.

Hypotheekbeoordeling op basis van werkelijke maandlasten
Bij een hypotheekaanvraag via de Senioren Verhuisregeling kijkt Nationale-Nederlanden naar de werkelijke bruto maandlasten voor de nieuwe koopwoning. Tevens wordt er rekening met gehouden met het inkomen dat al zeker is na pensionering. Als de nieuwe bruto maandlasten lager of gelijk zijn aan de bruto maandlasten van de huidige hypotheek, dan is een nieuwe hypotheek vaak toch mogelijk. Op basis van de persoonlijke situatie wordt beoordeeld of de nieuwe hypotheek verantwoord is en de nieuwe woning gekocht kan worden. De Verhuisregeling is speciaal voor senioren die nu al een koopwoning bezitten of hun koopwoning recent hebben verkocht en in hetzelfde of het volgende kalenderjaar de hypotheek voor de nieuwe woning laten passeren bij de notaris.

Meer informatie over dit initiatief is te vinden op de website van NN : Senioren Verhuisregeling“.

GEEN REACTIES