Nationale-Nederlanden en Vodafone starten prepaid autoverzekering

Nationale-Nederlanden en Vodafone starten prepaid autoverzekering
© Pixabay

Nationale-Nederlanden doet tests met een autoverzekering per afgelegde kilometer: Bundelz. De automobilist betaalt geen maandelijkse premie meer maar koopt een bundel van 1000 kilometer.

Bundelz richt zich op de ‘af&toe-rijder’. Dat is een autobezitter die zijn auto voornamelijk gebruikt voor korte ritten. Gemiddeld rijdt hij niet meer dan 100 kilometer per week en jaarlijks niet meer dan 7500 kilometer.

‘Betalen voor gebruik en niet voor het bezit van een auto is een ontwikkeling waar consumenten al langer om vragen. Dit inzicht hebben we gecombineerd met nieuwe technische mogelijkheden.’ aldus Kokke van der Werf, directeur van Sparklab – het innovatielab van Nationale-Nederlanden.

De autobezitter koopt voor EUR 50 een WA-bundel, en voor EUR 70 een WA Casco-bundel. Met een bundel is de auto voor 1000 kilometer verzekerd. Een ‘slimme stekker’ van Vodafone houdt de gereden kilometers bij. Als de limiet in zicht is, ontvangt de verzekerde een bericht en wordt de bundel automatisch verlengd. Zo rijdt hij niet onverzekerd rond. Een bundel is 1 jaar geldig, daarna vervallen de kilometers die niet gebruikt zijn.

Samenwerking
Bundelz is door NN in nauwe samenwerking met Vodafone ontwikkeld. Vodafone brengt expertise en service op het gebied van Internet of Things en prepaid in, en Nationale-Nederlanden vult dit aan met kennis van verzekeren en de automarkt. Intrasurance verzorgt de verzekeringsadministratie. ‘In een zogenaamd open innovatie ecosysteem, waar Sparklab in werkt, worden krachten van verschillende bedrijven samengebracht waardoor innovaties sneller tot stand komen’, stelt van der Werf.

Tot juli 2018 wordt Bundelz getest bij een beperkte groep automobilisten. Als de proef succesvol is, brengt Nationale-Nederlanden Bundelz medio 2018 op de markt.

Bron: NN

GEEN REACTIES