Namen Ditzo en Europeesche Verzekeringen verdwijnen

Namen Ditzo en Europeesche Verzekeringen verdwijnen

ASR neemt afscheid van de merken Ditzo en Europeesche Verzekeringen. Vanaf 17 april worden de verzekeringen van beide merken aangeboden onder de naam A.S.R. Met deze stap wil A.S.R. het aantal merken terugbrengen en het eigen merk verder versterken.

Ditzo, sinds 2007 het online merk van A.S.R., bedient ruim 700.000 klanten met onder andere zorg-, auto-, woon- en reisverzekeringen. Europeesche Verzekeringen werd al in 1920 opgericht als NV Europeesche Goederen- en Reisbagage-Verzekering Maatschappij. Het merk maakte ruim 30 jaar onderdeel uit van A.S.R. als specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Zorgverzekeringen Ditzo verdwijnen

De naamsverandering heeft geen gevolgen voor klanten van Ditzo en Europeesche Verzekeringen. Ook adviseurs kunnen vanaf 17 april de ‘Ditzo producten’ aanbieden aan hun klanten, met uitzondering van de zorgverzekeringen van Ditzo.

Jos Baeten CEO van A.S.R.: “Ditzo en Europeesche Verzekeringen hebben zich bewezen als bijzondere merken die door klanten zeer gewaardeerd worden. Door onder de naam A.S.R. verder te gaan, versterken we ons merk en onze marktpositie. Het betrouwbare, behulpzame en onderscheidende karakter van beide merken zal worden voortgezet.”

De merken Ditzo en Europeesche Verzekeringen worden vanaf 17 april gewijzigd in A.S.R. Vanaf dat moment kunnen de online verzekeringsproducten direct worden afgesloten op asr.nl, herkenbaar door de toevoeging ‘Ik kies zelf’ van A.S.R. Ook kunnen bestaande klanten van Ditzo en Europeesche Verzekeringen hier hun verzekeringszaken regelen.

Bron: A.S.R.

GEEN REACTIES