Movir verlaagt minimum verzekerd bedrag AOV naar €2.500

Om de eigen Soepel &Zeker-AOV breder toegankelijker te maken verlaagt verzekeraar Movir het minimum te verzekeren bedrag van €12.000 naar €2.500.

Daardoor kunnen ook ondernemers met weinig financiële middelen zich enigszins verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Daarnaast introduceert Movir kortlopende AOV’s waar de dekking twee tot vijf jaar duurt. Eerder kwam Centraal Beheer al met een kortlopende verzekering.

Een andere premiedrukkende uitkeringsdrempel is de uitbreiding van de eigen risicotermijn naar 720 dagen. Daarmee sluit Movir naar eigen zeggen beter aan bij de werkwijze broodfondsen, waar ondernemers doorgaans twee jaar een beroep kunnen doen op inkomensondersteuning. ‘Ondernemers kunnen zo na twee jaar volgens de voorwaarden terugvallen op de financiële zekerheid van een AOV, naast een re-integratieteam dat bij arbeidsongeschiktheid helpt bij het terugkeren in het eigen beroep’, stelt Movir.

Verzekerden die op dit moment een Soepel & Zeker-polis hebben kunnen eveneens gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden. Op donderdag 12 april organiseert Movir een webinar voor adviseurs om de werkwijze van de verzekeraar en het productaanbod verder te presenteren.

GEEN REACTIES