Minder spaaracties bij banken voor vakantiegeld

© Pixabay

Waar vorig jaar nog vijf banken een spaaractie hadden rondom het vakantiegeld, zijn het er dit jaar nog slechts drie. Alleen ABN Amro, de ING Bank en MoneYou strijden met een speciale actie om het vakantiegeld van de consument, blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Zowel de ING Bank als MoneYou hebben dit jaar een vakantiegeldactie waarbij ze spaarders een actierente aanbieden. ING Bank beloont nieuwe spaarders met een actierente van 1%. Bestaande spaarders bij ING die 500 euro of meer sparen, ontvangen een verzorgingspakket van Rituals.

MoneYou geeft spaarders die minimaal 1.000 euro sparen een extra rente van 0,2% over het gestorte bedrag. Dit bedrag moet dan wel op z’n minst tot 1 september op de spaarrekening blijven staan.

ABN Amro heeft dit jaar het zogenaamde ‘Zomersparen’. Dit houdt in dat ABN AMRO wekelijks 1.000 euro verloot onder spaarders die minimaal 1.000 euro op hun spaarrekening bijschrijven.

A.s.r. geeft aan dat er voorgaande jaren weinig tot geen interesse bestond in de spaaractie. SNS Bank wil liever het hele jaar concurrerend zijn met hun rentes.Daarnaast speelt het zeker mee dat de rente op dit moment historisch laag is.

(Bron: spaarrente.nl)

GEEN REACTIES