Meeùs nog steeds alive and kicking

bron: Aon

Verzekeringstussenpersoon Meeùs is nog steeds als merknaam actief op de Nederlandse markt, ondanks het voornemen van Aon vorig jaar om de naam te schrappen.

Twee jaar geleden werd Unirobe Meeùs Groep (UMG) overgenomen door Aon Nederland. Daarna werd een integratietraject in gang gezet dat volgens de officiële kanalen inmiddels zou zijn afgerond. Onderdeel van dit traject was dat de merknamen van UMG zouden verdwijnen en vervangen worden door de naam Aon.

Toch is de naam van Meeùs nog niet verdwenen. Wel uit het straatbeeld en van de gevels (en van Twitter), maar de website www.Meeùs.com is nog in de lucht en klanten kunnen daar gewoon verzekeringen vergelijken en afsluiten. Interessant is verder dat op LinkedIn veel werknemers van Meeùs aangeven nog steeds voor dit bedrijf te werken en niet voor Aon. De liefde voor en loyaliteit aan de aloude intermediair zit blijkbaar diep.

Inmiddels is oud-UMG-directeur Coen Mom niet meer onderdeel van de directie van Aon Risk Solutions (waar UMG nu onder valt). Officieel zou hij per 1 september vertrekken, maar op de website van Aon Nederland staat hij al niet meer bij de directieleden. Daarmee is Ron Gardenier de enig overgebleven UMG-er in de directie van Aon. Gardenier is tevens voorzitter van de NVGA.

GEEN REACTIES