Meer premiekorting bij hoger eigen risico

Wie bij zijn basisverzekering het verplichte eigen risico verhoogt met 500 euro, krijgt daar in 2017 meer premiekorting voor dan in 2016.

Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Voor de zorgverzekering van 2017 krijgt een verzekerde gemiddeld 233 euro korting op de premie per jaar, in 2016 was dit 20 euro minder, aldus de vergelijkingssite.

Deze stijging komt volgens Geld.nl vooral door de verzekeringen die vallen onder maatschappij Achmea, zoals Avéro Achmea, Pro Life en Zilveren Kruis Achmea, die de korting voor een maximaal eigen risico van 885 euro hebben verhoogd. Deze labels bieden bij dit eigen risico 20 euro premiekorting per maand. De reden die Achmea hiervoor geeft, is dat zij de korting meer gelijk willen trekken met de rest van de markt.

Achmea niet goedkoopst
Ondanks de verhoging van de korting, zijn de Achmea labels niet het goedkoopst bij een maximaal eigen risico. De goedkoopste basisverzekering bij een maximaal eigen risico van 885 euro is de Gewoon ZEKUR polis van Univé-label ZEKUR met 77 euro per maand. Daarna volgt de Zelf Bewust Polis van De Friesland Zorgverzekeraar met 77,95 euro per maand.

Bron: Geld.nl

GEEN REACTIES