Meer buitenlandse banken op spaarplatform Savedo

copyright Pixabay

De online depositobemiddelaar Savedo heeft sinds kort vier nieuwe buitenlandse aanbieders op haar platform. Dat meldt de spaarvergelijkingssite Sparen.nl.

Nederlandse consumenten kunnen via het platform van Savedo een depositorekening openen bij banken die in de EU zijn gevestigd en daarmee onder het Europees depositogarantiestelsel (100.000 euro) vallen. Na de vier nieuwkomers biedt Savedo plek aan banken uit Portugal, Italië, Tsjechië, Slowakije en Kroatië. De rentes voor deposito’s voor twee jaar of langer, liggen bij een aantal partijen boven de 1%.

Dat de Nederlandse spaarmarkt voor buitenlandse banken nu zo aantrekkelijk is, komt door verschillende factoren, licht Eelco Habets, countrymanager Nederland van Savedo, toe. “De rentes in Nederland zijn heel laag. Hierdoor kunnen buitenlandse banken relatief goedkoop in Nederland spaargeld aantrekken. Daarnaast sparen Nederlandse huishoudens veel waardoor er een flink aanbod aan spaargeld is. ”

Naast Savedo kunnen consumenten terecht bij buitenlandse banken die zelf (zonder bemiddelaar) de Nederlandse markt bedienen, al dan niet met een bijkantoor, zoals de Estse bank BigBank en de Turkse bank Yapi Kredi. BigBank biedt voor deposito’s van één tot en met drie jaar de hoogste rente in Nederland.

Bron: Sparen.nl

GEEN REACTIES